Wie ben ik?

Ik ben Marielle Hermanussen, geboren en getogen brabantse en met een groot hart voor het werken met kinderen, ouders en pedagogisch professionals.
In 2003 behaalde ik mijn diploma voor onderwijsassistent waarna ik doorstudeerde aan de Fontys hogeschool voor pedagogiek in Tilburg. Al daar heb ik kennis mogen maken met het ondersteunen van gezinnen met behulp van videobeelden.
Na het behalen van mijn diploma ben ik aan de slag gegaan in de kinderopvang, waar ik de mogelijkheid kreeg om opgeleid te worden tot video interactie begeleider en mijn collega’s te gaan coachen.

Voor mij is het coachen en ondersteunen met behulp van videobeelden het mooiste dat er in mijn vakgebied bestaat. Zo bijzonder om te zien dat kinderen via beeld zoveel duidelijk maken. Dingen waar je in de gebeurtenissen van alledag niet altijd bij stil kunt staan. Door te werken met videobeelden wordt letterlijk stilgestaan bij wat een kind laat zien en kom je elke keer weer tot mooie, nieuwe inzichten om een kind beter te begrijpen en verder te helpen bij het opgroeien.